Louise, Jens, Martina och Patrik.

Klubben startades 1991

Oskarströms Brukshundklubb ansökte och godkändes som brukshundklubb inom Svenska Brukshundklubben i februari 1991. Klubben hade fungerat som fristående hundklubb ett tag, för att undersöka behovet i Oskarström med omnejd. Klubben startades av tre kvinnor i Halmstad Brukshundklubb från  Oskarströmstrakten, som ville träna sina hundar på närmare håll. Bensinpriserna höll på att skjuta i höjden. Till att börja med var det kärvt när det gällde klubbhus och träningsplaner, men efter några flyttar hit och dit fick klubben arrendera en bit mark på ett industriområde. Klubben hade också tur att få köpa delar av Halmstad polisens gamla förhörsbaracker till ett vrakpris. Klubben fick därmed sin klubbstuga så som den ser ut idag.

Så blev det. Kunskapen fanns – två av medlemmarna var lärare och en var instruktör samt några som snabbt kom till klubben var aktiva tävlande. En del unga människor som gått kurser i Halmstad och var sugna på mer att bita i kom och frågade om de också fick vara med och givetvis var de välkomna. Man satte genast igång med att utbilda instruktörer och snart examinerades sex nya. Kurserna fylldes snabbt. Nya instruktörer utbildades. De äldre instruktörerna vidareutbildade sig.

Klubben har nu ca 250 medlemmar, tre lärare och 12 aktiva instruktörer. På tävlingssidan har vi tre domare, fem tävlingsledare och fem tävlingssekreterare. Vi har många tävlande i både bruks- och lydnad, samt flera aktiva Patrullhundar. Vi har också en vaktmästare, anställd på halvtid.

Klubben är blomstrande och vårt motto är att alla hundar är välkomna. Vårt speciella klubbmärke symboliserar att både stora och små hundar är lika välkomna. Att de tre damer som var mest engagerade vid klubbstarten ägde en Schäfer, en Golden Retriever och en Dvärgschnauzer avtecknar sig i klubbens logotyp.